A weboldal cookie-kat használ. További információk.
 • ganoderma ganoderma-text KÍNÁBAN MÁR TÖBB EZER ÉVE
  RENDKÍVÜL HATÉKONY
  GYÓGYNÖVÉNYKÉNT TARTJÁK SZÁMON.
  OLYAN GYÓGYNÖVÉNY,
  MELYNEK NINCS MELLÉKHATÁSA
  MÉG HOSSZÚ TÁVÚ HASZNÁLAT UTÁN SEM.
  JAVÍTJA A SZERVEZET ÁLTALÁNOS
  ÁLLAPOTÁT, ÖNGYÓGYÍTÓ KÉPESSÉGÉT.
 • ganoderma ONE DRAGON MODELL A TERMELÉSTŐL AZ ÉRTÉKESÍTÉSIG
  A TELJES FOLYAMATOT
  A VÁLLALAT TARTJA KÉZBEN.
 • ganoderma VÁLTSD VALÓRA AZ
  ÁLMAIDAT A DXN-NEL!
  RAGASZKODJ
  AZ EGÉSZSÉGEDHEZ!
  LÉGY ANYAGILAG
  FÜGGETLEN!
  ÉLJ MAGASABB
  ÉLETSZÍNVONALON!
  VALÓSÍTSD MEG
  ÖNMAGAD!
CSATLAKOZZON
MOST!
2016 December
H K Sze Cs P Szo V

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Keresztnév:

E-mail:

Termékismertető   Üzleti lehetőség

Írja be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

Visszahívunk!

Ha úgy érzed, hogy inkább személyesen szeretnél erről az üzletről velem, vagy munkatársaimmal beszélni, add meg a
Nevedet:

 

Kérlek a telefonszámod mellett add meg az országod kódját (amennyiben nem Magyarországon élsz)!

telefonszámodat:

 

vagy Skype elérhetőségedet:

 

vagy e-mail címedet:

 

és írd be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

 

dec

31

Méregtelenítés Vörös Reishivel

 

Ganoderma gyógygombás kezelés

egy indiai ayurveda orvos/pszichoterapeuta szemszögéből

 

Keleten a gyógynövényekkel való természetes kezeléseknek külön hagyománya van. Számos dr Lim által kiképzett orvos és egész kórházak használják betegeik kezelésére és megelőzésre a DXN Ganoderma gyógygombáját és más termékeit, többek között a Spirulinát, kínai hernyógombát (Cordyceps), oroszlánysörény gombát (Lion’s Mane), Cordypine-t, Morinzhi-t. Hazánkban, mint tudjuk, más a helyzet, de ahogy a gyógyszeripar növekszik, ezzel egyenes arányban nő a minőségi étrend kiegészítők forgalmazása is. Egyre többen vallják azt, hogy inkább adnak ki egy kis plusz pénzt ma az egészségükért, mint sem hogy később a betegségükre fizessenek rá, nem csak anyagiakban. Mára 3 éve használok DXN termékeket. Korábbi, 1 éves termék tapasztalataimról itt olvashatsz: Megelőzni könnyebb, mint gyógyítani. 


Ne mérgelődjünk!


A negatív érzelmek és gondolatok nem csak a lelket mérgezik

 

A pecsétviaszgomba nem csak a testet méregteleníti és egyensúlyozza ki, hanem a lelki világunkat is. Hangulatjavító ás antidepresszáns hatásáról is közismert. Persze mindezekhez nekünk is hozzá kell tennünk a magunkét: se a testünket, se a lelkünket, gondolatainkat ne mérgezzük káros anyagokkal. Kerüljük a negatív érzelmeket, haragot, irigységet, bosszút. Sajnos elkerülhetetlen, hogy időnként dühbe guruljon az ember, de tudatosan a haragot, annak ,,lecsengését” is irányításunk alá vonhatjuk. Próbáljuk meg minél rövidebb ideig emészteni magunkat, dühünket engedjük el minél hamarabb. Először lehet pár óráig fog tartani, de legközelebb szorítsuk egy óra, fél óra, 10 perc, egy perc alá a harag elcsendesedésének időtartamát. Ha erre odafigyel az ember, az a bizonyos gyógyszer nem fog egykönnyen elgurulni.

 

De még mielőtt megvádolnátok azzal, hogy túlzottan ezoterikusba megyek át, netalántán pszichológusi babérokra pályázom, nézzük meg egy indiai ajurvéda orvoskutató tapasztalatait, gondolatait a Ganoderma lucidum gyógygombával való méregtelenítésről.

 

 

Yin és Yang: az RG (,,öreg gomba”) és a GL (fiatal gomba)

 

A pecsétviaszgombával való kezelés (más néven: Ganoterápia) segítségével helyreállítható a testben felborult egyensúly. Folyamatos szedésének következtében a test megtisztul a toxinoktól, megújul, felépül, megfiatalodik. Ezért a Ganoderma gombát a ,,Halhatatlanság Gombája" néven is ismerik Keleten. Japán neve Reishi, Kínában Lingzhi-nek nevezik. Fogyasztása kizárólag az uralkodócsaládok sarjainak kiváltsága volt. A természetben vadon talált pecsétviaszgombákat be kellett szolgáltatni a császárnak. A vadon termő Ganoderma gomba kevés hatóanyagot tartalmaz. A DXN a több, mint 200 ismert pecsétviaszgomba fajta közül mindössze ötöt talált alkalmasnak termeszésre.


Az RG méregtelenít, a GL kiegyensúlyoz

 

Az RG nagyon erős méregtelenítő. Addig kutat a testben, amíg meg nem találja a panasz helyét. Szedését követően a méregtelenítés tünetei lehetnek fejfájás, szédülés, hasmenés. Ezek nem mellékhatások! A Ganoderma gombának 4000 évre visszanyúló tapasztalatok, kutatások, orvosi szakvélemények alapján nincsenek mellékhatásai. Bármennyire is hihetetlen, de igenis való mindenkinek, kortól és nemtől függetlenül. Ezért is az első számú gyógynövénye a Hagyományos Kínai Orvoslásnak. Legyengült, idős szervezet esetén egyből nem javasolt a szedése, mert az erőtlen szervezetből hirtelen távozó mérgektől olyan rosszul érezheti magát (átmenetileg) az ember, hogy egy életre elmegy a kedve a pecsétviaszgombától. Ezt a kellemetlenséget simán el lehet kerülni azzal, hogy először felerősítjük a szervezetet Ganocéliummal (GL), és utána kezdjük fokozatosan adagolni a Reishi Gano-t (RG).

 

A GL-nek kevésbé agresszív a méregtelenítő hatása. Erőssége inkább a felépítésben és a kiegyensúlyozásban rejlik. Ezért is javasolt a Ganoterápiát először GL porral/kapszulával kezdeni. 85 éves nagymamámnak sem adunk még RG-t. 2 szem GL kapszulát szed 3 hónapja, és a jobb térdén lévő csúnya daganat nagyon szépen lelohadt. Ezelőtt hosszú évekig mindig fájlalta, de szerencsére ezen kívül ép és egészséges.

 

DXN Reishi Mushroom Powder

 

Azok számra, akik a por alakú készítményeket kedvelik jobban, a DXN kifejlesztett az RG és GL optimális arányú por alakú keverékét, a Reishi Mushroom Powder-t (Pecsétviaszgomba por). Az RG-től édesebb, de még midig kesernyés ízű port szeretem elszopogatni, mert egyből a szájüregből felszívódva a fogakra, ínyre és torokra is kifejti hatását. A Ganozhi fogkrémben is megtalálható.

porok:

 

Pecsétviaszgomba kivonatok a DXN-től

 

Az én Ganoderma adagom

 

Én személy szerint a port és kapszulát is szedem. A kapszulával jobban be tudom tartani a napi adagomat, ami jelenleg 10 pár RG és GL kapszula.

 

A Ganoterápia a testre 5 szakaszban hat:

 

1. szakasz: Feltérképezés (1-30 nap)

2. szakasz: Méregtelenítés (1-30 hét)

3. szakasz: Szabályozás (1-12 hónap)

4. szakasz: Felépítés (6-24 hónap)

5. szakasz: Megújítás (1-3 év)

 

Angol nyelvű szakirodalomért kattints ide: Dato’ dr. Lim Siow Jin: Ganotherapy

 

Ganoderma gyógygomba terápia DXN termékekkel

 

A DXN Ganoderma adagolása

 

A számok RG és GL kapszula párokra vonatkoznak. Nagyon egyszerű a képlet:

1,2,4,6 pár kapszula (vagy ennek megfelelő mennyiségű Ganoderma por)

 

1. hét: 1 pár RG és GL

2. hét: 2 pár RG és GL

3. hét: 4 pár RG és GL

4. hét: 6 pár és fenntartani az adagot

 

Ez az adagolás normál, egészséges szervezet esetén javasolt. Amennyiben a méregtelenítés kellemetlen tünetei jelentkeznek, vissza kell állni egy időre a korábbi adagra. Súlyos esetekben mega-dózist írnak elő. Komolyabb panaszok esetén személyesen szoktam tanácsot kérni cégünk Ganoterapeutájától.

 

A DXN vállalat a világelső organikus Ganoderma termelője saját ültetvényekkel és egyedülálló, szabadalmaztatott technológiákkal és eljárásokkal. Akár az én oldalamon, vagy bárhol az interneten utána lehet nézni az ISO, GMP és sok más tanúsítványának, a cég és alapítóelnökének, dr. Lim kitüntetéseinek.

 

A DXN Ganoderma gombáját por és kapszula formájában is kínálja. RG-t és GL-t vehetünk porként és kapszulaként is, különböző kiszerelésekben. Erről részletesebben a termékek menüben tudsz tájékozódni.

 

Az RG (Reishi Gano) az pecsétviaszgomba 90 napos érése után a gomba testéből készül. A GL-t (Ganocélium) a gomba gyökeréből (micélium/gombafonal) állítják elő 14 napos érlelés után. A gombát rizspelyvában függőlegesen felfüggesztik, hogy ne kerüljön bele a talajból semmilyen szennyeződés. A szüretelést követően spóra szétválasztásos eljárással nyerik ki belőle a hatóanyagot. 20 kiló gombából 1 kilogramm vegytiszta Ganoderma kivonatot kapunk, és ezt hígítás nélkül dobozolják nekünk a legnagyobb körültekintéssel, odafigyeléssel. Ebből látható, hogy az ember a pénzéért 100% tisztaságú pecsétviaszgomba kivonatot (kizárólag hatóanyagot) kap. Ezért természetesen, ha összehasonlítjuk más kereskedelmi forgalomban lévő készítményekkel, elsőre drágának tűnhet. Ezt a minőséget ilyen alacsony áron a világon csak a DXN-től kapja meg az, akinek a minőség az első.

 

Aki nem hiszi, járjon utána. Google barátunk és a helyi boltok polcain fellelhető termékek címkéinek tanulmányozása után úgyis mindenki el tudja dönteni, mi a számára legmegfelelőbb. Én mindenképpen azt javaslom, hogy írja össze az ember (vagy fotózza le a címkét), milyen cég gyártja, honnan származik a termék, hogyan állítják elő, milyen az összetétele. Az interneten számos átveréssel találkoztam már. Volt köztük például szépen megszerkesztett tanúsítvány emblémája is, melynek utána keresve kiderült, hogy nem is létezik.

 

Ha mindezzel készen vagy, és nyilvánvalóan a DXN termékei mellett teszed le a szavazatodat, keress bátran, ha kérdéseid vannak. Ezek nagy részére a hírlevelemből is választ kapsz. Engem itt tudsz elérni: kapcsolatfelvétel a Kávékirállyal

dec

9

Sportolók garantáltan kedvenc kávé üzleteKerékpárosok, kajakosok, karatésok, kosárlabdások, sportemberek! Ez nektek is szól!

 

Az egyetem utáni, munkával töltött évek során rájöttem, milyen kincs is a szabadidő. Onnantól, hogy a taposómalom beránt, bizony ha tetszik, ha nem, kénytelen az ember lemondani számára kedves dolgokról. Ismét nem túl röviden elmesélem, nálam ez mivel jár.

 

Gyerekkorom óta biciklizek. A pótkerék azóta lekerült a tömörgumisról, a Skolnyikot és az összecsukható Csepelt felváltotta a monti és a BMX. A hegyikerékpározás és a BMX Flatland lettek a kedvenc sportjaim. Igyekszem minél többször bringára ülni. Amióta dolgozom, nem tudok akkor és annyit sportolni, amennyit akarok. Ehhez hozzájönnek még a kutyáim, akiket mindenekelőtt le kell vinnem napi háromszor sétálni, mert panelban lakunk. Így hozta az élet. Montival megyünk, de ez nem olyan, mint egyedül az erdőben.

 

Régen ilyen orosz gyártmányú Skolnyik (iskolás fiú) biciklivel tepertem

1980-as évekbeli összecsukható Csepel Camping kerékpár

Orosz Skolnyik (iskolás fiú) bicó. a kép forrásaavito.ru  Összecsukható Csepel Camping bicikli. Forrás: hajtany.hu


A tanárkodás és háromszori kutyázás együtt olyan, mintha 4 műszakban dolgoznék.

 

Reggel fél hétkor kell őket levinni először. Ezelőtt próbálok kimenni a BMX-emmel gyakorolni, ha az időjárás engedi. Hajnali fél ötkor kelni akkor is elég embert próbáló volt, mikor még nem volt kutyám. Máskor nem tudok kimenni: mire hazajövök, foglalt a pálya, nyáron kibírhatatlan hőség van. A téli időszakban pedig még sötét van hajnalban és már sötét délután, mire letudom a melót és a kutyákat.    

 

 

2 kedvenc gurulós trükkömet kombináltam: Hitchhiker to Hang Five to Fakie


A Pareto-elv és a mindennapjaim:

Napjaim legnagyobb részét kötelező, kényszerből tett dolgok teszik ki

 

Lassan rájöttem, hogy valahogy nagyon nem azzal töltöm a napom 80%-át, amit igazán szeretek csinálni. Középiskolás koromban karatéztam és kajakoztam is pár évig. Egy régi középiskolás-kajakos jó barátom azóta is evez. Honvágyat érzek, újra hajóba akarok ülni én is. Ehhez is még több szabadidő és pénz kell. Idő, amit elvesz a napi 8 óra munka, a kutyáim által 3 felé darabolt napom, a hazarohanás. Ezt a részét egy kertes ház fogja megoldani. Ott is ki fogom őket vinni sétálni, mert szükségük van rá a kerti kutyáknak is, a közhiedelemmel ellentétben. Egy igényesebb kertes házra pedig bizony az általános iskolai angol nyelvtanításból soha sem fogom megkeresni a pénzt, sőt, ami még szomorúbb, szabadidőm sem lesz több.

 

Hegyikerékpáros kutyafuttatás a megfelelő mennyiségű napi mozgásért


A napi 3 kutyasétáltatás összesített ideje pont egy napi edzés ideje

 

A napi 3 kutyasétáltatás kb másfél órámat veszi el. (Azt, hogy bármikor, bárhonnan haza kell miatta jönnöm és bármit abba kell hagynom, most nem részletezem). Ez pont egy jó kis edzés időtartamát teszi ki. A kutyázás el is fáraszt, igaz, másképp, mint ugyanennyi idejű intenzív sport. Laci barátom mondja, mér nem járok evezni, edzeni. Az edzést letudom itthon helyben, saját testsúlyos gyakorlatokkal. Kedvem az van edzeni menni, persze. Volt egy idő, hogy jártam kosarazni, két kutyasétáltatás közben. A délutáni sétához taposni a gázt a kocsiban, hogy hazaérjek, séta után rohanni edzésre. Edzés után hulla fáradtan hazaérve még levinni a kutyákat este, sötétben, hidegben, esőben - mindez nagyon kimerítő volt. Arról nem is beszélve, hogy ezzel az üzletemtől is elvettem az időt. Szóval lehet munkahely mellett, kutyázás mellett edzeni járni. Az egy dolog, hogy fizikailag is kimerítő. Ha viszont ugyanezt csinálom, ugyanez lesz az eredmény: ugyanennyi fizetés, jó esetben ugyanennyi, ha nem kevesebb szabadidő. Ahogy mostanság az alkalmazotti munkaviszonyok alakulnak, még örülhet is az ember ennyinek is.


Egy ideig kevesebbet sportolok azért, hogy később több időm legyen rá

 

Ez elég ellentmondásosnak hangzik. Azért mondok le bizonyos dolgokról rövid távon, hogy most legyen több időm a gombás-kávé üzletemre. Az MLM-ben az elején rengeteg dolgot tesz az ember, amiért nem fizetik meg. Később olyan dolgokért is kap pénzt, amit nem is ő csinált. Itt térül meg a befektetett munka: egy jól felépített hálózat, korrekt módon támogatott üzlettársakkal és vevőkkel biztosítja a passzív jövedelmet, ezáltal az időbeli szabadságot is. A passzív jövedelmet egyszerűen úgy kell elképzelni, hogy egy olyan, nyugdíjszerűen havonta kapott összeg, ami akkor is megkap az ember, ha nem dolgozik. Ehhez viszont bele kell rakni a munkát főleg az elején. Később a munka már más jellegűvé válik. Ha valaki úgy dönt, elért egy olyan összeget, amivel megelégszik, akár azt is mondhatja, nem építi aktívan az üzletét, mert kiképezte kiválóan a vezetőit, akik önállóan dolgoznak, minimális útmutatást, segítséget igényelve csak időnként.

 

Kajakozok a Balatonon, 1994-ben


Miért is való a hálózatépítés kifejezetten a sportolóknak?

 

Mert van kitartásuk! Mert hosszú távon gondolkodnak! A napi, akár több, rendszeres edzés, a kitűzött cél vagy ,,csak” a sport szeretete hatalmas előny a network marketing üzletben is! Minden sportban megvannak a kezdeti, nagyobb kihívások, amiket leküzdve egy szint után már könnyebb fejlődni, és élvezetesebb az edzés, nem is beszélve az eredményekről, legyen az akár egy személyes cél vagy versenyen elért kiváló helyezés. Ezért hajlandók áldozatot is hozni. Korán kelni, beilleszteni az edzést a napirendbe. Odafigyelni az étkezésre, okosabban, kevesebbet bulizni járni. Tudni nemet mondani akkor is, ha ,,hív a banda”, akiknek lehet teljesen más céljaik vannak az életben – ha vannak egyáltalán.

 

Csapatjáték, csapatsport, csapatmunka: együtt jobbak vagyunk

 

Aki csapatsportot űz, az is előnnyel indul az MLM-ben. Sokszor azonban egy edzésen is kénytelen az ember olyanokkal játszani, edzeni, aki nem ,,élete szerelme”. Ez nagyon nehéz tud lenni. Ha olyan emberek kezdenek lejárni a terembe, pályára, akik nem veszik komolyan az edzést, az bomlasztóan hat mindenkire, nekem is váltanom kellett párszor. A saját MLM üzletemben megtehetem, hogy csak olyanokkal foglakozom és dolgozok együtt, akik szimpatikusak nekem. Nem kell mindenkinek az én hálózatomban dolgozni. Itt én vagyok az edző, én válogatom ki a világbajnok álomcsapatom tagjait. A saját NBA Dream Team-emben játszhatok irányítót. Szóval sem a sportban, sem a hálózatépítésben nem érhetnek el kiváló eredményt a lusta emberek.

 

A Balatonon szörfözöm 1995-ben

 

Milyen üzleti lehetőségek léteznek?

 

Mit is lehetne kezdeni alkalmazotti munkaviszony helyett? Robert Kiyosaki könyvei segítettek felnyitni a szemem. A Gazdag papa, szegény papa és a Cashflow négyszög című könyveket őszintén tudom ajánlani mindazokak, akiknek az álmai alkalmazotti fizetésből nem valósíthatók meg. Kiyosaki szerint a 3 legjobb üzleti lehetőség, a tőzsde, az ingatlan és az MLM üzlet. Egy rövid tanfolyam után rájöttem, hogy a tőzsde nem nekem való. Az ingatlanüzlethez és a vállalkozás indításához, cégalapításhoz tőke kell. A vállalkozás, az állás és a Multi-level Marketing üzlet előnyeiről és hátrányairól IDE kattintva tudsz olvasni.


Tapasztalatom egy előző MLM/direkt érékesítő céggel

 

Volt egy MLM-es próbálkozásom egy főként kozmetikai cikkeket forgalmazó céggel. 

Egy korábbi direkt értékesítő cégem rendezvényén a színpadon állhattam

 

Még most az elején elmondom, hogy vannak, akik ezzel a céggel is sikeresek. Kiváló, aranyos, értékes embereket ismertem meg ennek kapcsán. Az alábbi sorok rólam szólnak, az én tapasztalataimról. Az, hogy nekem nem jött össze ezzel a céggel az én hibám, nem mást okolok érte. De nem is volt nekem való, később rájöttem. Megtetszett az ötlet, hogy termékeket forgalmazzak, tetszett a színes katalógus is. A termékek és a cég kiválóak voltak, de valahogy mégsem tudtam velük 100%-ig azonosulni.

 

A főként nőknek készült termékek, szempillaspirálok, rúzsok között kicsit elveszve éreztem magam. Az viszont sokkal jobban zavart, hogy 3 hetente bizony a nullára esett vissza a bónuszpontja az embernek, és ha nem kvalifikált, akkor a korábban már elért szint is ugrott. A termékekkel nem tudtam nagy forgalmat generálni. Egy arckrém, parfüm, dezodor vagy tusfürdő van, hogy több hónapig is elég. Akárhogy is naponta használt cikkek, mégsem fogytak olyan ütemben, hogy minden katalógusból rendeljenek tőlem. Mert eleinte az eladásra mentem. Később lett pár belépőm, de nagyjából addigra kezdtem is leállni vele.

 

Direkt értékesítő hálózatatépítő cégek közti különbségek

 

Az MLM a szabadság üzlete, sok-sok vidámsággal fűszerezve J

 

Hogyan is ismertem meg a DXN-t?


Ezért érdemes felnőtként is iskolába járni :)

 

Kollégám több hónapig figyelemmel kísérte ,,ügyködésemet”. Mellettem ül a tanáriban, és tudta, hogy ha a postai kartondoboz az asztalomon van a termékekkel, akkor én sem lehetek messze J. Egyszer szerényen megjegyezte, hogy ő is benne van egy MLM cégben. Valami kimondhatatlan nevű gombás kávés cégről volt szó. A kávé szóra felcsillant a szemem, mert szeretek ínyenckedni, csak a magas vérnyomásom miatt nem kávézhattam. Olcsó instant kávékat ittam ugyan a Sziget fesztiválon, de azokban több volt az ,,E-betű”, mint a kávé. Szerencsére ez a kávé, amit kollégám (mostanra már DXN szponzorom) révén megkóstoltam, káros adalékoktól mentes. Magas vérnyomással és éhgyomorra is ihatom. A cég, aki gyártja, a DXN pedig kiváló üzleti lehetőséget is biztosít hozzá, ráadásul az otthonom kényelméből, szuper ingyenes honlapokkal, az interneten! Ezt bizony nagyon tudom értékelni, mert bizony kezdetben még a lábamat is térdig lejártam az előző céggel foglalkozva. Akkor még 2 kiváló iskolában tanítva (a sajóecsegi Alternatíva Iskolában és a hejőkeresztúri IV. Béla Általános iskolában) egyik faluból a másikba menet is talpaltam egy sort az alig egy óra szabadidőmben a 2 munkahely között az előző MLM üzletemmel foglalkozva.

Ehhez képest a DXN online network marketing (internetes hálózatépítés) lehetősége maga a legkényelmesebb páholy! Természetesen itt is lehet személyesen találkozni, de hihetetlenül erős online technikai és orvosszakértői támogatást kapunk, ami megtöbbszörözi az üzlet és a befektetett munka hatékonyságát. Én 90%-ban online dolgozom, és imádom!

 

Mi a célom az online network marketing üzlettel?

 

Az én célom a gyógygombás-kávés Multi-level Marketing (többszintű értékesítés/hálózati kereskedelem) üzlettel a szabadság. A szabadság számomra azt jelenti, hogy ne kelljen olyan dolgokat tennem amiket nem akarok. Ez szerintem kicsit túlmutat azon, hogy ,,azt csinálhassak, amit akarok”. Időmmel 100%-ban én gazdálkodom, nem hagyva, hogy mások garázdálkodjanak vele.

 

A szabadidőmben rengeteget akarok mozogni, sportolni. Streetball, kosárlabda, jó kis pattogós rap zenére. Mindenféle kerékpárral kapcsolatos utcai és extrém sport érdekel, imádom nézni a gördeszkásokat, görkorisokat is. Ki fogok próbálni sok mindent. A mountain bike downhill, freeride és cross-country (XC-nek is hívják manapság) és a BMX Flatland biztosan továbbra is életem része lesz. Csöpi barátomat is biztos ,,boldogítani” fogom BMX street-en is J. Remélem mihamarabb felgyógyul a sérüléséből! Rengeteg Flatland trükköt, tanítást, bíztatást köszönhetek neki a sok közös gyakorlások alatt a Hősök terén.


Kajakos élet, szép élet.

 

Újra el fogok kezdeni kajakozni is. Kajakos barátommal visszasírjuk a Berzeviczy-s, középiskolás időket, nyarakat, mikor naponta két edzésre jártunk. Nagyon jó volt a miskolci Csorba-tavon kajakozni, a haverokkal ökörködni és este bulizni menni. Aztán berántott mindenkit a mókuskerék… de létezik kiút a mókuskerékből!

 

K1-es kajak a Dunán: a Sub Kayak kiváló minőségű magyar gyártmány

 

L. Laci barátom Sub Kayak gyártmányú, egyedi színezésű K1-es hajója. Jövök én is hamarosan! ;)


Tizenévesen a második otthonom a Csorba-tó volt. Felejthetetlen napokat töltöttünk ott el kajakozással a barátaimmal.

 

A miskolci Csorba-tó igazi kajakos és horgász paradicsom

Igazi paradicsom kajakosoknak és horgászoknak: Csorba-tó, Miskolc


A sok mozgáshoz energia is kell. Ez itt a reklám helye! J

 

Sportolóknak is kiváló segítség a fokozott igénybevételre a DXN ganoderma gyógyombás kávéja, a Spirulina és a Cordyceps gomba is többek között J. A Ganoderma gyógygomba rengeteg előnyéről is meg lehet győződni, nem hiába dicséri mindenki. A webáruházamban utána tudsz nézni IDE kattintva.

nov

13

A munkahely, vállalkozás és az MLM üzlet 

előnyei és hátrányai

 

Az alábbi, tényekre alapozott összehasonlítás azoknak is szól, akiknek megfordult a fejében, hogy változtatniuk kellene jelenlegi életvitelükön, mert magasabb életszínvonalra vágynak. Azok is olvassák el bátran, akik csak kíváncsiak és információ szinten érdeklődnek. Páran lehet rádöbbenek olyan kimondatlan dolgokra, amik már rég ott motoszkáltak bennük, de talán még nem merték önmaguknak sem bevallani.

 

Mit válasszak: alkalmazotti állást, legyek vállalkozó vagy vágjak bele az MLM üzletbe?

 

Mi ez, valami néplázítás, hogy MLM-ezzen boldog-boldogtalan?


Korántsem ez a célom. Mindenki elég ,,nagyfiú” vagy ,,nagylány”, hogy eldöntse, mit akar. Egy ésszerű, jó döntéshez viszont jól tájékozottnak kell lenni, ismerni kell a tényeket. Ebben szeretnék segíteni.

 

Vajon utálja-e mindenki a főállását, aki MLM üzletbe kezd?

 

Szerintem az a fontos, hogy olyan munkát végezzen az ember, amiért rajong, amit szeret csinálni nap mint nap. Egy kerékpárszerelő barátom lelkesen dolgozik minden nap, azt mondta, azért szeret biciklit javítani, mert élvezi azt, hogy valami rosszból jót alkot. A minap találkoztam egy benzinkúton egy fiatamemberrel, aki olyan készségesen, barátságosan segített nekem az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer (TPMS) hibajelzésének értelmezésében (a nyári szettben maradt a kütyü, ezért világít a hibajelzés az autómban), hogy az példaértékű volt. Pedig azt is meg tudtam volna érteni, ha fásultan válaszol, mert kinn állni 12 órákat a benzingőzős hidegben elég embert próbáló lehet, nem is beszélve arról, hogy biztosan nincsenek ők sem túlfizetve. Akkor nézzük is meg, mik az előnyei és hátrányai a munkahelynek, vállalkozásnak és a hálózatépítő üzletnek.

 

Hogy én utálom-e a jelenlegi főállásomat?

 

Koránt sem, bár ha azt mondanám, meg vagyok vele elégedve minden tekintetben, akkor hazudnék. Aki angoltanár, vagy közoktatásban dolgozik, tudja, miről beszélek. Ha azt mondanám, utálom, akkor ez azt jelentené, hogy utálom a gyerekeket, a kollégáimat és a vezetőséget. Éppen ellenkezőleg. Ha utálnám őket, már régen leléptem volna. Befogadtak az első naptól kezdve és rendkívül toleránsak. Igazgatónő is csak megoldásokkal jött egyből a sajátos élethelyzetemre (hogy a 3 kutyám bizony komoly időbeosztást kíván). Én úgy gondolom, ez a gyerekek és felnőttek felé tanúsított szeretetteljes, megértő hozzáállás az első oka - még a  Komplex Instrukciós Program (KIP) előtt is - a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola jó hírnevének és sikerének.

 

A 2016-os Príma Primissima díjat oktatás és köznevelsé kategóriában a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola nyerte


Mert ugye minden az emberrel kezdődik : ,,Az első kör Te magad vagy” (Randy Gage). A tanári karban uralkodó családias légkör nagyon jó hatással van a gyerekekre is, akik sokkalta visszafogottabbak, mint más iskolákban eddigi tapasztalataim szerint.

 


A munkahely (alkalmazotti munkaviszony) előnyei:

 • a fizetést már az első ledolgozott hónap után is megkapja az ember
 • ha lejár a munkaidő, nem kell (jó esetben) tovább dolgozni


A munkahely hátrányai:

 • minden nap az ébresztőórára kelni
 • elvárják, hogy dolgozzak (erről kicsivel bővebben lent): más szabja meg, mit, mikor és hogyan csináljon az ember
 • napi 9-12 órát, néha többet is elvesz az ember idejéből
 • túlórázás sokszor ingyen, ha kifizetik, akkor is a szabadidő rovására megy, így a több pénz nem biztos, hogy megéri, legalábbis hosszútávon
 • kevés a szabadidő, és a minőségére is rányomja a bélyegét a munka utáni fáradtság
 • csak akkor kap fizetést valaki, ha tényleg dolgozik, bejár, ott van a munkahelyén
 • több pénz csak több munkával kereshető meg, ami megint csak a szabadidő rovására megy
 • nincs olyan, hogy biztos állás! Bárkit bármikor elküldhetnek
 • nyugdíjat nem fogunk kapni, mert összeomlik a nyugdíjrendszer. Bővebben a HVG cikkében
 • a fizetések csak minimálisan növekedhetnek, az ember simán ki tudja számolni, mennyit fog kapni 20-30 év múlva is
 • nem tudom megválogatni, kivel dolgozom együtt, sokszor kellemetlen, negatív, motiválatlan emberekhez, ügyfelekhez, kollégákhoz kell jópofát vágni


,,Elvárják, hogy dolgozzak”

 

 

Dolgozz vidáman! :) Ezt a táblát egy budapesti munkaruha raktár bejáratánál fotóztam Sziget fesztivál idején :)Ennek a Sziget fesztiválon elhangzott kis félmondatnak számomra nagyon kedves és vicces a története. Ha eszembe jut, mindig széles vigyor ül ki az arcomra tőle :) Pár éve még nem is gondoltam volna, hogy mekkora igazság rejlik benne. Egy régi jó barátommal, Petivel éppen teherautóban backstage berendezéseket szállítottunk határtalan jókedvvel, kacagva a Sziget fesztivál egyik színpadához. Az egyik kereszteződésben megállított minket egy korábbi kisfőnökünk. ,,Helló srácok, minden rendben?” Peti, aki egy másodperce még velem együtt poénkodott, teljesen komolyra váltva ezt mondta: ,,Nem, semmi sincs rendben…elvárják, hogy dolgozzak!” Először meglepődtem, mi ez a komolyság, aztán majd kiestünk a kocsiból a röhögéstől. Kedves ex-főnökünk pedig gyorsan elhajtott a quadjával, gondolta, pont elég volt belőlünk ennyi az idei fesztiválra is :D Mi csak jókedvűen tudtunk dolgozni, még akkor is, ha mások idegeire mentünk vele. Egy fesztivál persze jóval kötetlenebb környezet, mint mondjuk egy iskola, bolt vagy iroda.Ott sem kell azért befordulni szerintem. Sok-sok szép emlékünk van és lesz is a Szigetről.

 

 

A magánvállalkozás előnyei:

 

 • nincs főnök, aki dirigál – bár erre sokan mondják, hogy ,,a legkeményebb főnököm, aki valaha is volt, az saját magam”
 • én választom meg az alkalmazottaimat
 • én döntöm el, mikor dolgozom és mennyit
 • egy jól beindított, jól működő vállalkozás lényegesen több profitot termel, mint egy hagyományos munkahely
 • teljesen törvényesen sok-sok költség leírható az adóból


A magánvállalkozás hátrányai:

 

 • egy magánvállalkozás beindításához sok tőke kell: A minimálisan szükséges alaptőke 3 millió forint kft esetében. Bővebben a Magyarország portálon itt
 • az elején az első pár évben szinte minden vállalkozás veszteséges
 • a statisztika szerint az új vállalkozások 90%-a csődbe megy az első 5 évben
 • ha nem dolgozom, nem keresek pénzt
 • sokan a vállalkozásuk rabszolgái lesznek emiatt, gyakran emberfeletti túlórákkal
 • felügyelni kell az alkalmazottak munkáját
 • kézben kell tartani a dolgokat, könyvelést, logisztikát, mert senki másnak sem érdeke annyira, mint a vezetőnek
 • a vállalkozó az, aki elsőnek ér be a munkahelyre, a céghez és az utolsó, aki hazamegy. Ő nyitja és zárja a boltot

 

 

A Multi-level Marketing a szabadság üzlete

 

Számomra is ezt jelenti, ez a célom vele. A befektetett, sokszor eredménytelennek látszó munka beérik, anyagiakban is kifizetődik. Ekkor már én gazdálkodom az időmmel, nem hagyom, hogy más garázdálkodjon vele.

 

Az MLM üzlet előnyei:

 • nem kell munkahelyre járni
 • olyanokkal dolgozhat ez ember, akik szimpatikusak neki
 • nem kell több évig szakmát tanulni, szakmunkásképzőbe, egyetemre, főiskolára járni, ezzel megúszva ezek költségeit (tandíj, utazás,stb) is. 4-5 év egyetemi tanulmánnyal megegyező idő alatt már fel lehet építeni egy stabil jövedelmet biztosító Network Marketing üzletet. (Persze, aki felsőoktatásban akar tanulni és diplomával van konkrét célja, azt nem akarom lebeszélni róla, de a fent leírtak tények. Egyetem vs. MLM témában később még várható egy írásom)
 • nem várják el, hogy dolgozzak: senki sem szabja meg, mikor, hol, hogyan és mennyi munkát végezzek
 • nem kell kilépnem a komfortzónámból a DXN MLM-ben! Wow, de hiszen mindenhol az ellenkezőjét hallani! Igen, de itt szerencsére ez is másképp van! Én pl nem írok névlistát ;)
 • a fizetésnek nincs felső határa (na biztos itt jön a hazugság…): egy jól felépített fogyasztói hálózat forgalma folyamatosan nő. A fizetésnek " target="_blank">(bónusznak) pedig a termékforgalom az alapja). A hálózat termékfelhasználókból és üzletépítőkből áll. Folyamatosan növekszik, persze ennek feltétele a hozzám csatlakozók megfelelő szponzorálása, segítése. Egy idő után önállóvá válnak és az egyszer jól elvégzett munka után az ember élete végéig kapja a fizetést
 • sőt, a hálózat örökíthető is, biztosítva ezzel a család jövőjét.  
 • az egész szépsége az, hogy azzal keres az ember pénzt, hogy segít másoknak a termékekkel (javul az egészségi állapotuk) és az üzleti lehetőséggel nagyobb bevételre szert tenni. Itt nem érvényesül az, aki fúr-farag, nyal és tapos.
 • ha nem dolgozik valaki, akkor is kap pénzt egy szint után (az első évek kemény munkája itt térül meg)
 • anyagi függetlenség: egy jól működő MLM hálózat nyugdíjszerű, biztos passzív jövedelmet biztosít. Erről itt olvashatsz: kifizetés a DXN MLM hálózatban
 • egy MLM cégtől nem rúgják ki az embert. Természetesen vannak bizonyos normák, amiket be kell tartani (lásd: DXN Forgalmazói Szabályzat), de itt nincs olyan, hogy ,,Nem jössz dolgozni? Ki vagy rúgva!”
 • kötelezettségmentes: nincs elvárás sem termékrendelés, sem munka terén.

,,Akkor nekem is öltönyben kell járkálnom házalni?”

 • nem kötelező öltönyben járni. Nekem sem a kedvenc ruhadarabom. A házalásról meg kifejezetten lebeszélek mindenkit. Ez 2016-ban már szerintem nem működik, én se nem szeretem, se nem csinálom az ilyen típusú üzletépítést.
 • kis összegből elindítható, erről bővebben itt: DXN MLM Gyakori kérdések
 • akár otthonról, az interneten is végezhető a munka
 • ez nem a gazdagok, nagydumások, nyomulósok biznisze. Legtöbb esetben az ilyen típus nem érvényesül. Bárki meg tudja csinálni mindenféle előképzettség és diplomák nélkül, aki hajlandó tanulni, mert ez is egy szakma
 • ingyenes, online képzésekre és fizetős, személyes előadásokra is lehetőség. Szalay Ádám is megfordult már nálunk többek között.
 • a DXN egy stabil, törvényes Direkt Értékesítő cég valós, mindennapi fogyasztási cikkekkel.

 

Szabadon utazni bárhová, bármikor: számomra ez a cél az DXN MLM bizniszben

 


Az MLM üzlet hátrányai:

 

 • a belefektetett munka kezdetben csak kevés eredményt hozhat, és ez sokakat elbátortalanít.
 • nem azonnali havi fizetésről van szó, ez még várat magára bizonyos ideig (a DXN-nél erre is van viszont kivétel).

 

 

Ha ez olyan jó üzlet akkor miért nincs tele MLM milliomosokkal az utca?

 

Mert kevesen vállalják a kezdeti, akár több évig is tartó sikertelenséget, elutasításokat, az új szakmával járó folyamatos tanulást, a lassan jövő eredményeket. Kevés ember képes arra, hogy egy hosszú távú cél érdekében akár évekig is úgy dolgozzon, hogy nem lát belőle pénzt, vagy csak sokkal kevesebbet, mint szeretné, vagy mint amit az aktuális főállásban keres. Pénzt akkor sem veszít, csak a ráfordított szabadidejét, ami kamatostul megtérül.


A DXN-nél nincs mókusvakítás, nincs ígérgetés, ingyen Lamborghini, luxusvilla, yacht.


,,Hozz 5 embert és nincs több dolgot, majd én rakom alád az embert, féléven belül milliomos leszel ..."stb. A DXN eleve végtelen szélesség- és mélység éptést támogat. Bármennyi direktje lehet az embernek, és a bónuszt is végtelen szélességből és mélységből kapja.

A cég minden adatai a forgalmáról, ingatlanairól, gyárairól nyilvánosan elérhetők bárki számára az interneten. Nem kell nekem elhinni, utána kell nézni. Vannak itt is jutalom utak, ingyen, a cég költségén, de azért is meg kell dolgozni. Igen, dolgozni kell, csinálni. Le kell először tenni valamit az asztalra, hogy aztán kapjon az ember valamit. De én úgy gondolom, megéri akár 4-5 évig is kevesebb, kevésbé látványos eredménnyel beérve dolgozni, hogy aztán a kétséges kimenetelű nyugdíjas korig már ne kelljen szenvedni nap mint nap.


Sokan hagyják abba a siker küszöbén. Egy jó barátom mondta nekem, hogy ha ő 3 év után nem kapna sok pénzt, meg nem lenne eredménye, bizony abbahagyná. De mi ez a 3 év a maradék 25-höz képest? Magyarországon 40 évet kell lenyomni a nyugdíjig. Nekem már ,,csak” 25 évet kellene közalkalmazottként ledolgozni. Nincs is ennél nagyobb motiváció számomra!

 

A DXN nemzetközi üzlet: egy tagsági kóddal építhető az egész világon

 

Én vállalom azt, hogy pár évig a szabadidőm egy részét az üzletre fordítsam, hogy azután ne kelljen még 25 évet ledolgozom a nyugdíjig bagóér, napi pár óra szabadidővel beérve kényszerből. Mindezt szívesen teszem, mert szeretem az összes velejáróját, és büszke vagyok rá, hogy a DXN-t képviselem ország-világ előtt.


Az ,,online network marketing" nekem egy varázslatosan hangzó, új, izgalmas kifejezés volt. Hatalmas dolog az internetben rejlő lehetőségeket a szórakozáson kívül arra is használni, hogy az ember akár csak egy kis plusz pénzt keressen, akár felépítse, megalapozza a saját és családja jövőjét.

nov

6

Kutyabarátok kávés MLM üzlete

2016.11.06 - vasárnap

Létezik kiút a mókuskerékből

 

A ,,panelkutyás" élet velejárói

 

10 éve vannak kutyáim. 4 éve lakom velük panelban. Így hozta a sors. Csendesek, szobatiszták, jól neveltek. Imádom őket, de nagyon komoly megkötöttség és felelősség is ez egyben. Napi 3 sétát kell tennem velük, mindig ugyanabban az időpontban, bármilyen időjárásban, ha esik, ha fúj. Ez azt jelenti, hogy alapból egy órával korábban fel kell kelnem emiatt. Mindig is korán keltem a sport miatt. A kutyaséta, bár kiváló testmozgás, a sportot is háttérbe szorította. Amíg dolgozom, 9 órán át elégedetten alszanak. Nekem viszont rohannom kell hozzájuk haza, bárhonnan, bármit félbeszakítva. Komoly időbeosztást követel meg a kutyás-élet. A délutáni séta után az a pár óra elrepül hamar, mire este 10-kor aznap utoljára le kell őket vinnem. Addigra sokszor annyira fáradt vagyok, hogy a kinti ruhába való átöltözés is kihívást jelent, nem is beszélve a sötétről és a hidegről, ami nem mindig túl barátságos. Egy jó kis novemberi eső még tovább tudja színesíteni ezt a képet.


Muszáj kilépnem ebből a mókuskerékből!

 

Megáztunk az esőben, de szépe szárazra törölt minket a gazdánk, a Kávékirály :)

 

Négy műszakban dolgozni


3 kutyámtól semmi pénzért meg nem válnék soha, de eljutottam arra a pontra, hogy elegem lett ebből az életvitelből. A folytonos, kötelező jellegű, időponthoz kötött 3 egészségügyi séta teljesen szétdarabolja a napom. Olyan, mintha főállás mellett még plusz 3 műszakban dolgoznék, mert egyszer sem lehet kihagyni, későbbre tenni. Van még plusz egy műszak: a DXN-nel való munka az ötödik. Ez nem kötelező, nem kér számon senki, de ha nem csinálom, nem is jutok előrébb. A panelos kutya-levitel közel sem azonos azzal a kirándulás jellegű öröm-sétával, amit azok engedhetnek meg csak maguknak, akik kertes házban laknak. Itt megjegyzem, hogy a kerti kutyáknak is nap 2-3 sétára szükségük van. A különbség annyi csupán, hogy nem ettől függ a gazda élete. Panelkutyásként minden, amit teszek, a kis kedvenceimnek van alárendelve. Az egész napom egy nagy visszaszámlálás 2 kutyasétáltatás között. 

 

,,A kerékpáros kutyasétáltatás kellemesen elfárasztja a kutyákat, amit bizony futva napi háromszor én nem bírnék munka mellett.

 

Mi jelenti a megoldást?


Szabadabb, tartalmasabb életet akarok magamnak és a kutyáimnak is. Azt akarom, hogy akkor tudják elvégezni a dolgukat, amikor szükségét érzik, ne kelljen 9-10 órán át visszatartaniuk. Mert megteszik értem, ügyesek, csupa szív, jó szándékú kis lények. Tartozom annyival nekik, hogy megteremtem a pénzt egy szép kis kertes házra, ahol majd kertben futkározhatnak, és végig aludhassák a napot ugyanúgy, mint a panelszobájukban, csak anélkül, hogy szorongatniuk kéne. Kertes házra viszont jelenlegi tanári főállásomban lehetetlen megkeresni a pénzt.

 
Hogyan lehet kertes házam?


14 év iskolai angol tanítás után rádöbbentem, hogy nem jutottam egyről a kettőre, egyre több szabadidőmet veszi el, és ráadásul még nyugdíjunk sem lesz. A lehető legjobb iskolába, Hejőkeresztúrba vezérelt a sors, és itt mutatta be nekem kollégám (aki most már a szponzorom) nagyon szerényen, szimpatikusan a DXN Ganoderma kávés online Network Marketing üzletet. Alaposan utána olvastam a dolognak, kipróbáltam és első csészére beleszerettem a DXN egészséges kávéjába. Nem ígérgetnek semmit, de ha megdolgozom érte, meglesz a jutalma, ezt a példát látom mind a magyar, mind a külföldi DXN hálózatépítőtől. Nagyon fontos az is, hogy a termékek beváltak nekem is, rendkívül pozitívak a DXN termék- tapasztalataim.

 

Beki, Bubu és Mézi DXN-es kutyák: naponta kapnak Ganodemát és Spirulinát

 

Szóval akkor a DXN is egy MLM üzlet?


Igen, a DXN is a mindenki által utált MLM rendszerben működik. Rengeteg kérdés merül fel ezzel az egyébként teljesen legális, becsületes üzleti modellel kapcsolatban. Ide kattintva olvashatsz néhányat: gyakori kérdések a Multi-level Marketing-ről.

 


Miért választottam kutyatartóként a DXN üzletet?Tartalmasabb és több szabadidőt akarok a kutyáimmal is eltölteni, utazni, kirándulni menni. Ezeket bizony a jelenlegi napirendem miatt nem tudom megvalósítani, alapból komolyabban, több napra elutazni a kutyák miatt nem tudok.  Rövidtávon úgy döntöttem, lemondok bizonyos dolgokról a hossz távú szabadság érdekében. Ezért fogtam bele a DXN-es online vállalkozásba. És természetesen azért is, mert jó a kávé :)

okt

23

Gyakori kérdések 

a DXN Ganoderma kávés MLM 

(Multi-level Marketing)

üzleti vállalkozással kapcsolatban


Az alábbi írás az én személye véleményemmel kiegészített tényeket tartalmaz. Lehet másképp gondolkodni, nem kötelező velem egyetérteni. Ha mindannyian ugyanolyanok volnánk, unalmas lenne a világ :)


 

Kinek ajánlott MLM üzletbe kezdeni?

 

Utálod a munkád? Van remény!

 

 

Én személy szerint azoknak ajánlom, akik rádöbbentek, hogy a jelenlegi állásukban nem tudnak előrébb jutni, nem tudják megvalósítani a céljaikat. Sokaknak igazából emiatt nem is céljaik, hanem álmaik vannak csupán, amiket dédelgetnek, de semmi esélyt nem látnak rá, hogy megvalósítsák őket. Aki utálja a munkáját, és/vagy nem elégedett a fizetésével, szabadidejének mennyiségével, alapból többre vágyik jelenlegi életszínvonalánál, kezdje el bátran tanulmányozni a hírlevelemet.

 

 

Ha ezek közül bármelyik adott, kereshet az interneten egy olyan céget, amelynek a termékeit alapból megvásárolná akkor is, ha nem lenne benne üzleti lehetőség. Nekem ez a termék a DXN vállalat csoport Ganoderma gyógygombás kávéja.

 

 

A varázslatos lúgosító DXN kávé

 

 

Kell-e hívogatni az embereket termékbemutatókra, öltönyben járva házalni?

 

 

Az angol  Multi-level Marketing kifejezés magyar megfelelője a (több szintű) hálózatépítés, de senkit sem kell behálózni, belerángatni semmibe. Sajnos az MLM negatív csengése és a pilótajátékkal, piramissal való összekeverése részben azoknak köszönhető, akik az általuk megszólított személy szükségleteit figyelmen kívül hagyva, nyomulva, másokat folyton zaklatva mindenáron csatlakozásra akarják bírni az ismerőseiket. Jogosan nehezményezik még a drága termékeket és drága kezdőcsomagokat, a kötelező, fizetős képzéseket, a folytonosan számon kérő, szinte második főnökként viselkedő szponzorokat. Vannak MLM cégek, ahol ez a módi, így nevelik az üzletépítőket. Az első cégek megjelenésekor az MLM üzlet indulásának hajnalán még az újdonság ereje miatt szemet hunytak egy ideig ezek felett. Én úgy gondolom, 2016-ban ez már idejétmúlt.

 

 

Én a DXN üzletben azért is szeretek dolgozni, mert nem kell olyat tennem, amit nem szeretek. A DXN MLM-ben nem kell kilépnem a komfortzónámból! Sokféleképpen lehet dolgozni. Aki szeret személyes találkozókat egyeztetni, termékbemutatókat tartani, az is nagyon jól tud érvényesülni. A DXN termékek garantáltan működnek azoknál, akik kipróbálják őket, akármilyen rosszul is sikerülne egy előadás vagy tájékoztató. Én nem ez a típus vagyok, 90%-ban online építem az üzletem.

 

 

Drága-e az indulás, szükség van-e nagy összegű befektetésre, mikor elkezd valaki DXN MLM üzlettel foglalkozni?

 

 

Mindeni az összegre kíváncsi, ezért itt az elején elmondom: kb 10000 forintból el lehet indulni.

Sajnos hazánkban van, akinek tényleg kenyérre kell a pénz, nem alkoholra, cigarettára, szükségtelenül drága okostelefonra költi. Az ő helyzetük sem kilátástalan. Lentebb olvasható erre is példa majd.

 

 

A DXN kávé biznisz 10 ezer forintból elindítható

 

 

Én úgy gondolom, ez elég kedvező, nem hiszem, hogy sokan elmondhatják, hogy ennyiből el tudnak indítani egy vállalkozást. Igen, vállalkozást! Ha valaki pénzt is szeretne keresni, mert gondolom azért csatlakozott, akkor vállalkozásként kell tekintenie az üzletére. Ha hobbiként foglakozik vele, akkor hobbiszerű jövedelme lesz csak – lehet így is, van, aki csak havi pár 10 ezer forint pluszt akar. Ez is megoldható.

 

 

Most a legolcsóbb verziót mutatom be. Szerintem van ennél kedvezőbb, a DSP csomag. Én tuti ezt választottam volna, ha akkor létezett volna, mikor én csatlakoztam (az ára 110-150%-ban levásárolható!). Elsőre többe kerülnek, de nem kötelező, mint ahogy semmi sem itt a DXN-nél. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a DXN nem követelményeket támaszt, hanem lehetőségeket kínál.

 

 

 

 

 

Nézzük akkor a legpénztárca-kímélőbb indulást a gyógykávés MLM-ben.

 

 

A tagság feltétele legalább egy termék megvásárlása és a regisztrációs díj befizetése. Bármely termék választható. Nézzünk 2 opciót.

 

 

Első, ,,drágábbik”:

 

Egy doboz ganodermás fekete kávé (DXN Lingzhi Black Coffee), törzsvásárlói ára 3970 Ft + 5000 forint regisztrációs díj = 8970 ft.

 

Második, olcsóbb változat:

 

1 darab ganodermás szappan (DXN Ganozhi Soap), törzsvásárlói ára 1040 Ft + 5000 forint regisztrációs díj = 6040 ft

 

Ezekhez még hozzájön egy 1900 forintos GLS futár díj, de ezt is meg lehet úszni:

Ha valamelyik üzlettársad közel lakik hozzád, akkor csoportos rendeléssel le tudja rendelni a termékedet, most is és a jövőben is. Ha valaki meg tudja oldani a személyes átvételt, akkor sincs postaköltség.

 

 

Ezekből látható, hogy ha valaki nem tud vagy nem akar több termékkel indulni, akkor a DXN üzlet a legjobb választás ilyen szempontból is.  

 

Én ezt a tízezer forint körüli összeget nem nevezném befektetésnek. Be lehet rakni az embernek a pénzt a párnájába, a bankba, ami majd használja és egy sovány, kamatnak csúfolt alamizsnát vet majd az ember lába elé.

 

Lehet kuporgatni, hogy majd jó lesz valamire, és a végén a sírba eltemetik majd vele. El is lehet költeni, elmulatni, felélni. Ha valaki ugyanazt teszi nap mint nap, ugyanaz is lesz az eredménye. A változást akarni kell. De ha valaki javítani akar az életminőségén, akkor szerintem nincs miről beszélni tovább, ki kell tölteni a regisztrációs űrlapot.

 

 

Drága-e elkezdeni a DXN kávé üzletet?

 

 

Hogy drága-e elkezdeni a DXN kávés MLM üzletet, azt mindenki saját véleményére bízom a fent közölt tények ismeretében. Egy biztos: számos példa bizonyítja, hogy a magyar átlagembernél - beleértve jómagamat is - sokkalta hátrányosabb helyzetből jövő emberek építettek fel gazdag, stabil, folyamatos passzív jövedelmet biztosító üzletet a DXN-ben szélessávú internet, főállás, sőt, van, hogy lakhely és rendszeres élelem nélkül is! Itt megtekinthető egy filippin fiatalember megható története, aki az utcán élve kezdte a kávé üzletet egy fillér nélkül, kartondobozon aludva. Mára már sem ő, sem a családja nem kell, hogy nélkülözzön.

 

 

 

 

Én sokszor gondolok rá, mikor azon kapom magam, hogy bármi miatt is panaszkodok. Igen, ez velem is előfordul. Néha monotonná válik a munka és az élet. Már megint le kell vinni a kutyákat, nem elég gyors a gép, összeomlott egy program stb. ,,Ezek aztán ,,hatalmas” problémák tényleg” - mondom magamnak, mikor befejeztem az önsajnálatot. Magamat is beleértve, havi fix keresetet biztosító főállás mellett (egyelőre még tanár vagyok), a kényelmes lakásból, tele hűtőszekrénnyel szélessávú internet kapcsolat mellett én úgy gondolom csak az nem tud dolgozni, aki nem akar. Kezdetben Malajziában például a csatlakozás feltétel nem egy, hanem 3 termék meg vásárlása volt. Szerintem ez is jó értelembe véve nevetségesen kevés, hiszen aki komolyan gondolja az üzletet, az használni is fogja a termékeket, mert a termék az, ami miatt céget választ az ember. Nem a ,,karika-rajzolgatós” marketingterv és bónusz százalék magyarázat nagy fehér papírra. Én azért vagyok a DXN üzletben, mert jó a kávé. Akármennyire is előnyös a DXN jutalékrendszere (van viszonyítási alapom), ha nem jönne be a termék, nem lennék itt.

 

 

 

 

A cég alapító elnöke, Dato’ dr. Lim Siow Jin a munka oroszlánrészét már elvégezte: létrehozta a termékeket, az összes gyárat, ültetvényt és gépet az utolsó csavarig. Minden nap folyamatosan dolgozik a cég és a termékek tovább fejlesztéséért. Küldetése, hogy a lehető legtöbb ember megismerje a cég fő termékét, a pecsétviasz-gombát (Ganoderma lucidum) és javítson egészségi állapotán és életszínvonalán.

 

 

Csődbe lehet menni? Mennyit lehet bukni egy online kávé üzletben? Sok pénzt lehet-e veszíteni a ganodermás MLM üzletben?

 

 

Fontos, hogy csak akkor kezdjen bele bárki is akár a DXN, akár más Multi-level Marketing üzletbe, ha a kezdeti költségek nem fognak hiányozni a családi kasszából.

 

Lehet-e pénzt veszíteni a DXN gyógykávé MLM üzletben?

 

 

Korábban említettem, hogy kb tízezer forintból el lehet indulni. Ezt is össze lehet gyűjteni akár több hónap alatt is, ha megvan a motiváció. Lehet ez azt jelenti, hogy párszor nem megy el valaki gyógyfürdőbe, moziba, bulizni, stb, de valamit valamiért. Ha csak ennyin múlik és nem a gyerek vagy a saját szájából venné ki a falatot az ember, akkor ez szerintem igazán nem áldozat hosszú távon.

 

 

A termék árát, amit alapból elfogyaszt az ember, nem sorolnám veszteség kategóriába. Ha a boltba veszi meg (közel sem ezt a minőséget), akkor is ki kell fizetni. Az 5000 ft-os regisztrációs díjért cserébe bizony több százezres rendszert (intranet, honlapok) kap az ember – lentebb erről is beszélek még.

De forintosítsunk: legrosszabb esetben van egy 1900 ft-is GLS futár szállítási költség és az 5000 ft csatlakozási díj. Ez összesen 6900 Ft.

 


Én mindenkit arra buzdítok, hogy ne költekezzen túl. Csakis annyi terméket rendeljen, amennyit megengedhet magának. Itt nem kötelező raktárkészletet fenntartani. Nincs kötelező havi rendelés és minimális termékrendelési kötelezettség sem. Az auto-ship nevű rettenetet a DXN-nél még hírből sem ismerjük: nem is lehet ilyet beállítani, hogy automatikusan, csoportos beszedési megbízáshoz hasonlóan küldjék havonta a termékeket, ha szükség van rá, ha nem. Itt nem áll fent éppen ezek miatt annak a veszélye, hogy tele a spajz kávéval még az előző előtti hónapról, de máris jön az új adag. Van olyan cég, ahol azért kell kötelezően rendelni, mert ellenkező esetben simán akár a nullára esik vissza bármely szintről az ember. A DXN-nél nem lehet visszaesni egy, korábban már elért szintről!

 

 

Igaz-e az, hogy komoly befektetés nélkül el lehet indulni a DXN online hálózatépítésben?

 

 

Igen, igaz. Miért is?

 

Fentebb említettem, hogy kb 10000 forintból ez megoldható. Kérdezze meg bátran mindenki egy vállalkozó ismerősét, hogy mennyi pénzt fektetett már bele, mennyit bukott el, mennyi ideig volt veszteséges, mikor vált nyereségessé stb. Na ezek után kíváncsi vagyok, ki az, aki 10000 forintot soknak tart. (Miután az ember padlót fog a vállalkozó közölte számoktól, már meg is lehet neki említeni a DXN kávé üzletet, mint komoly befektetést nem igénylő lehetőséget. ;) )

 

 

Természetesen lehet sokallni a tízezret is, de semmi baj nincs ezzel, van az MLM-en kívül is élet, lehet más munka és kereset mellett is boldog az ember. Ez is, mint oly sok minden, személyiség-függő.

 

 

Kötelező-e drága DXN-es kezdőcsomagokat vásárolni?

 

 

Semmi esetre sem. A DXN üzletben nem kötelezünk senkit semmire. Lehet több féle csomaggal is indulni, de ugyanúgy egy termékkel is.

Én mindenkit arra ösztönzök, hogy csak annyit költsön, amennyi nem érzi majd hiányát a hó vége felé. Különben addig nyújtózkodunk, amíg ki nem nyúlunk. J

 

 

El kell-e utazni drága képzésekre, tanfolyamokra?

 

 

Nem kell. Ha kellene, már nem is írnám ezt a blogot. A csatlakozáskor kapott DXN intranetben hihetetlen mennyiségű kiváló online anyag található, melyeket otthon bármikor meghallgathat és nézhet az ember. Természetesen folyamatosan szerveznek élő előadásokat és képzéseket is, aki ezeket is szereti, van lehetőség a részvételre.

 


Van-e drága csatlakozási díj a DXN üzletben?

 

 

Nincs. A DXN-ben a csatlakozási díj 5000 forint, ami szerintem egyáltalán nem nevezhető drágának. Miért is? Mert ezt egyszer kell kifizetni, nem kell évente újítgatni. Ezért cserébe 25%(később további 40%) kedvezménnyel vásárolhatók meg a termékek. Az ötezer forintért kap még az új DXN tag egy intranet nevű rendszert, telis tele képzési anyagokkal, szabadon felhasználható marketing eszközökkel, hírlevél rendszerrel, videó emaillel, kapcsolati lapok nevű időzíthető értesítő- és nyilvántartó rendszerrel, több, mint 20 nyelven igényelhető, ingyenes, webshop-ot, blogot, elérhetőséget tartalmazó honlapokkal. Mindezt ha valaki szakemberekkel megcsináltatná, a kiadás milliós tételekre is rúghatna!

 

 

Ablakon kidobott pénz a DXN 5000 forintos regisztrációs díja?

 

 

A fentebb leírtak alapján döntse el mindenki saját maga. Ha úgy gondolod, megéri csatlakozni, itt megteheted: új DXN tagság igénylése

 

 

Félek az elkötelezettségtől, ez tart vissza a DXN-hez való csatlakozástól

 

 

A DXN-ben nincs semmilyen elvárás, semmi kötelezettség és a tagság akár töröltethető is. Az elkötelezettség véleményem szerint egy pozitív töltetű szó. Nemes célok mellett szokták az emberek elkötelezni magukat. A DXN egyik filozófiája a ,,One Mind”. Ez azt jelenti, hogy a cég összes dolgozója, beleértve a cégvezetést, a gyárakban és farmokon dolgozókat is, egy dologra koncentrálnak: hogy a gyógyító termékeket és ezzel együtt az egészséget és az üzleti lehetőség kínálta jobb életminőséget mindenkihez eljuttassuk kortól, nemtől, nemzetiségtől, vallási és politikai nézetektől függetlenül.

 

 

Ha valaki úgy érzi, nem tud ezzel azonosulni, annak nem javaslom az üzleti lehetőséget.

Elkötelezettség szerintem a házasság, a gyerekvállalás, a háziállat vállalás/befogadás. Ezek mind-mind komoly kötelezettségekkel és feladatokkal járnak.

 

 

Én úgy gondolom, rengeteg nem kívánatos dolog mellett vagyunk kénytelenek nap mint nap újra és újra akaratunk ellenére kényszerből kötelezettséget, kötöttséget vállalni, mert úgy gondoljuk, nincs más választásunk.

 

Szerintem ilyen egy munkahely, ahol kénytelen az ember együtt dolgozni bárkivel, ahol megszabják mit kell tenni, mikor kell bemenni, hogy kell dolgozni. A fizetésre szükség van, emiatt bizony sok mindent le kell nyelni és meg kell tenni, amit nem szívesen teszünk. Ilyen egy telefon előfizetés 24 hónap hűségidővel, ilyen egy bank, ilyen egy több évre, évtizedre felvállalt hitel.

 

 

De nem kell elkötelezettnek lenni a DXN mellett. Lehet a DXN termékek mellett más termékeket is használni. Attól, hogy az ember online megrendeli magának a mindennapi fogyasztási cikkeit, ráadásul nagyon kedvező feltételekkel, a vásárlásokba beforgatható, kizárólag saját rendelések alapján is képződő jutalékkal, attól még nem vállalt ezzel semmi olyat, amiből bármi kára is származna. Az internetes termékrendelés életünk részévé vált.

 

 

De ha már a tagság címén elkötelezettségről vagy kötöttségről beszélünk, hány embernek van különböző multi cégekhez pontgyűjtő kártyája (amiben semmi rossz nincs szerintem), hányan tagjai kluboknak, online áruházaknak, közösségi oldalaknak, email szolgáltatóknak… sorolhatnám.

 

Mondhatnánk, hogy ,,persze, de egyik sem MLM ezek közül". Ha valakinek a valódi tények megismerése után is baja van ezzel az egyébként teljesen törvényes, becsületes üzleti formával, csak mert a három betűs MLM-ről van szó, amiről rengeteg rosszat hallott ettől-attól, vagy maga se tudja miért idegenkedik tőle, közben pedig rühelli a nem MLM-es állását, akkor nem kell megerőszakolni saját magát, nem kell csatlakoznia, sőt, utálhatja továbbra is, vagy lehetnek az MLM-mel szemben fenntartásai. Mindenkinek joga van a saját véleményéhez. A tények akkor is tények maradnak.

 

 

Nem akarok egy második főnököt, azért nem érdekel a DXN MLM

 

 

A DXN Ganoderma üzletben nincs az embernek főnöke. Senki sem fogja számon kérni, ki, mikor, mennyi terméket rendelt, hány embernek mutatta meg az üzletet, hány hirdetést adott fel, hány órát töltött munkával.

Szerintem az elkötelezettségtől, helyesebben fogalmazva a kényszerű kötelezettségektől való félelem a DXN-nel kapcsolatban alaptalan. Ez az én véleményem. 

 

 

Köszönöm Neked, hogy végigolvastad ezt a rövidnek egyáltalán nem nevezhető blog bejegyzést. Ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolok rá, az elérhetőségemet megtalálod itt a kapcsolat menüben.